Jönsson opfører 40 rækkehuse i totalentreprise

I et stærkt samarbejde med ELF Development, rådgiver Aksel V. Jensen og Gröning Arkitekter skal Jönsson opføre 40 moderne rækkehuse ved Amager Strandpark

Når Jönsson senere på året går i jorden med 40 moderne kvalitetsrækkehuse ved Amager Strandpark, er det ikke kun byggeriets beliggenhed, der er i top. Det samme gælder samarbejdet og kvaliteten af byggeriet.

– Det er en fantastisk sag, som vi er rigtig glade for at være del af. Det er rart at samarbejde med en så professionel bygherre, som ved hvad der skal til for at opføre et kvalitetsbyggeri af høj standard, siger projektchef hos Jönsson, Dennis Evensen.

Bygherre er ELF Development A/S, rådgiver er Aksel V. Jensen og Gröning er arkitekt på projektet, som Jönsson opfører som totalentreprise.

Godt fra start
Jönsson er kendt for at lægge ganske meget krudt i den indledende fase af et byggeri for at sikre den bedst mulige proces med gevinst for alle involverede. Rækkehusene ved Amager Strandpark er ingen undtagelse.

– Vi sidder netop nu og færdigprojekterer med rådgivergruppen og har et rigtig positivt indtryk. Et godt samarbejde er alfa og omega. For det allervigtigste for at komme ordentligt i mål er, at rammen for byggeriet er klart defineret fra begyndelsen. Det skaber en stabil byggerytme gennem hele forløbet, siger Dennis Evensen.

Komplekse jordforhold
De 40 rækkehuse skal opføres på en tidligere industrigrund, der ligger lige ud til Amager Strandpark.

Jönssons egenproduktion er allerede godt i gang med at lave jordbundsundersøgelser i forbindelse med den miljøsanering af jorden, som er nødvendig, før byggeriet kan gå i gang.

Desuden ligger grundvandet blot cirka to meter under terræn, og da boligerne skal opføres med fuld kælder, er der behov for at pumpe grundvandet væk. Jönsson får med andre ord god brug for kompetencerne i egenproduktionen og virksomhedens ekspertise i jordbundsforhold.

– Kælderen bliver opført i vandtæt beton, og gulvet kommer til at ligge 3,5 meter under terræn. Jordbundsforholdene gør byggeriet mere komplekst, men det giver god mening at udnytte kvadratmetrene under jorden i et byggeri som dette, siger Dennis Evensen.

Solidt byggeri med udsyn
Boligerne opføres i tre rækker i kvalitetsmaterialer både inde og ude. De har alle kælder, stue og 1. sal og enkelte en halv 2. sal. Råhuset er i letklinkerbeton, som beklædes med teglsten. Tagene er udnyttet til terrasser og har desuden sedumtag. Der er have til alle boliger, som indvendig er udstyret med eksklusivt inventar af gedigne, gennemprøvede materialer.

Totalentreprisen lyder på 120 millioner kroner. Byggeriet går i jorden maj 2018 og afsluttes ved udgangen af 2019.

Menu