Rejsegilde: Fra posthus til nyt boligkvarter

Den flotte krans vejrede i vinden og selvom skyerne hang lidt tungt over Herlev tirsdag den 24. september var stemningen helt i top, da der blev holdt rejsegilde på ”Frimærket”.

Det nye boligkvarter ligger på den gamle posthusgrund, centralt placeret i Herlev. Jönsson opfører her i totalentreprise de 90 lejeboliger, 200 kvm erhvervslejemål og parkeringskælder, der skal transformere den gamle posthusgrund til noget af Herlevs mest attraktive boligbyggeri.

Både Herlevs borgmester, projektets udvikler, arkitekt og vores egen projektchef Dennis Evensen, gav i dagens anledning byggeriet rosende ord med på vejen.

”En port til Herlev Ringvej”. ”Et forbillede for Københavns kommune, når det kommer til integreret delebilsordning”. – og så blev håndværkerne kaldt for ”de virkelige helte”, i kraft af byggeriets høje kvalitet. Også Jönssons projektchef Dennis Evensen, sagde et par ord, hvor han takkede de dygtige samarbejdspartnere og ikke mindst Jönssons egenproduktion:

”Vi glæder os over at opføre et nyt kvalitetsbyggeri her i Herlev. Og overså mange dygtige samarbejdspartnere. Foran os ligger stadig en masse opgaver. Der skal monteres ikke mindre end 538 vinduer, 550 døre og etableres 6000 m2 gulv. Når vi er færdig, har vi brugt 5 km fodpaneler og 9 km fuge til vinduer og betonelementer”

Efter gammel håndværker tradition, blev der også slået et glas itu med ordene: ”Gid huset her består i lige så mange år som glasset går i skår.” Efterfølgende var der selvfølgelig pølser og brød fra egen pølsevogn.

Boligbyggeriet, der bygges i fire til otte etagers højde har været undervejs i lige godt et år, og forventes færdigt i midten af 2020. Lejlighederne vil blive indrettet i enkel og nordisk stil, med store vinduespartier, der giver masser af dagslys.

Boligbyggeriet ”Frimærket” opføres i et tæt samarbejde mellem Jönsson, ELF Development, ingeniør ÅF Buildings Denmark og Oliver Grundahl Architecture. Totalentreprisesummen er i alt 145 millioner kroner, og allerede i starten af 2020 forventes det, at de første lejemål vil blive udlejet.

Menu