Jönsson A/S skal skabe kreativt erhvervsbyggeri

Ved årsskiftet introducerede Jönsson sin strategi, hvor man udover en stærk position indenfor boligbyggeri også ønsker at styrke sin position indenfor renovering og erhvervsbyggeri. En ny renoveringssag i Siljangade på Amager er et godt eksempel på de totalentrepriser, der understøtter strategien. 

Under visionen om ”Synergi, Samarbejde og Synlighed” skal Jönsson A/S etablere et større kreativt erhvervs-hot spot på Amager. Byggeriet som ligger i Siljangade skal danne nye rammer for kreative entreprenører i Hovedstaden med økonomisk attraktive og fleksible lejemål. Projektet skal medvirke til at revitalisere bydelen, der ligger overfor Kløvermarken, meget attraktivt placeret kun 3 km fra Rådhuspladsen. Byggeriet skal tilføre ny energi til lokalområdet og bidrage hensigtsmæssigt til bydelens udvikling.

Thomas Normann”For Jönsson er Siljangade et strategisk ønskeprojekt. En renovering, der server direkte ind i vores kompetencer og ønske om at lave flere konverteringer. Huset vil tiltrække kreative iværksættere, der søger en base i København og dermed give området helt nyt liv.” siger Thomas Normann, Jönsson A/S.

Akupunktur-strategi
Projektet bliver til i samarbejde med Juul Frost Arkitekter og den nordiske ejendomsudvikler NREP. Erhvervshuset i Siljangade er et godt eksempel på det, man kalder for ”Urban Akupunktur”
– en måde at tilføre byen hurtig energi med få greb. Et tiltag som hurtigt og nemt kan implementeres til gavn for hele byområdet.

Flemming Frost, Founding Partner hos Juul Frost Arkitekter, fortæller om husets arkitektoniske koncept:

Jönsson A/S skal skabe kreativt erhvervsbyggeri til 93 mio.

“Arkitekturen skal understøtte ambitionen bag den kreative zone. Derfor har vi udviklet bygningen som et mødested, der understøtter nye samarbejdsformer, synergi og vidensdeling ved at fokusere på udveksling og synliggørelse, bl.a. med det delte stueplan, hvor brugerne interagerer i det daglige omkring fælles funktioner.”

Huset er i 4 etager + tagplan og skal indeholde ca. 140 erhvervsenheder med fællesfaciliteter som lounge, møderum, åbne arbejdsmiljøer, rekreativ tagterrasse og attraktive gårdmiljøer.Den oprindelige bygning var nedslidt, men når lokalerne står færdige, vil de tiltrække kreative virksomheder, der søger inspiration og fællesskab. Det forventes at enhedernes blandede størrelser vil tiltrække forskellige aktører og dermed sikre diversitet.

Fakta om Siljangade
Bygningen er opført i 1968 og tegnet af arkitekt Jørgen Schneider-Meyer. Oprindelig blev den brugt som kontor, lager og ekspedition for Danske Boghandleres Kommissionsanstalt. Området inviterer til dialog med omgivelserne, da det danner en trekant ud mod Prags Boulevard, Uplandsgade og laplandsgade. Bygningens totalareal er 7733 Brutto m2.


Menu