CO2-venlig armering – en del af vores klimastrategi

Med klimavenlig armering er det muligt at nedsætte vores byggeprojekters CO2-aftryk markant. Et netop indgået samarbejde i armeringsbranchen om hydrogenbaseret produktion af armering vil styrke potentialet for at spare yderligere 50% CO2 på den armering vi i forvejen sparer 40% CO2 på i forhold til anden europæiske armering.

Verdens mest klimavenlige armering skal produceres med hydrogen
Koncernens klimastrategi om at blive CO2-neutrale i 2029 har samme tidshorisont som en netop indgået aftale mellem norske Statkraft og Mo Industripark i Norge om en ny hub, der skal sikre udviklingen af verdens mest klimavenlige stål, produceret på hydrogen som energikilde.

Vores nuværende CO2-besparelse på 40% ved brug af Celsa-armering vil dermed på sigt yderligere kunne reduceres med 50%. Thomas Normann fortæller:

”I vores analyse af mulighederne for at minimere CO2-aftrykket på vores projekter, ser vi gode muligheder i at hente CO2-besparelser i armeringen. Vi har allerede markeret os indenfor DGNB-certificeret byggeri og forventer også at en stadig større del af vores projekter i fremtiden vil være bæredygtige. I henhold til vores koncernstrategi om at blive CO2-neutrale i 2029, ser vi på CO2-optimering på projektniveau og hvor vi kan hente CO2-besparelser på vores projekter. Her kan vi se at brug af klimavenlig armering kan bidrage markant”, fortæller han.

Menu