Jönsson med på attraktivt udviklingsprojekt i Roskilde

Jönsson har netop skrevet kontrakt på fase 1 af projektet, der skal transformere Gråbrødre Skole i Roskilde bymidte til moderne boliger. – Et klassisk eksempel på, hvordan Jönsson får en rådgivende rolle ved tidlig involvering.

Den bevaringsværdige Gråbrødre Skole fra 1930 i Roskilde Bymidte skal transformeres til i alt 46 lejeboliger på mellem 60 og 110 kvadratmeter.

Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. Gråbrødre skole ligger blot 400 meter fra Roskilde domkirke, tæt på Roskilde station og blev først på året solgt til Core Bolig X for 60 mio. kroner.

Bygbarhed i fokus

Jönsson har fra start sikret projektets bygbarhed og operationelt screenet byggetekniske muligheder i tæt dialog med arkitekter og bygherre.

”Vi kender alle entreprenørens ønske om at komme så tidligt ind i processen som muligt. Men her er virkelig et klasse-eksempel på, hvilke fordele det operationelt giver, fortæller Thomas Normann, direktør i Jönsson Entreprise.

Hos Jönsson har man for eksempel skiftet mange af de traditionelle projekteringsmøder på teams ud med hele projektdage hos arkitekten. Der er banket på et utal af vægge on site og fundet bygbare operationelle løsninger hver gang, nye arkitektoniske spørgsmål har meldt sig.

”Bygbarheden har været i fokus fra dag 1 på dette projekt og har virkelig defineret vores rolle som rådgivende entreprenør i et spændende men også udfordrende projekt, fordi problematikker melder sig undervejs, når der ikke bygges op fra nyt. Generelt fylder totalrenoveringer godt op i vores ordrebog lige nu – og det er bestemt et område vi også vil dyrke i fremtiden”, siger Thomas Normann.

Fakta
Arkitekter: KHR Architecture.
Bygherre: Ejendomsudviklingsfirmaet COBO X Projekt F P/S, en ejendomsfond under Core Property Management, der bygger og driver udlejningsejendomme.

Ingen resultater fundet.

Menu