Første spadestik til 100 bæredygtige boliger i Odense

Vi har taget første spadestik til 100 DGNB Guld certificerede boliger, der opføres for FAB, Fyns Almennyttige Boligselskab. De bæredygtige boliger er en del af Odense kommunes byudviklingsplan og dækker to ud af i alt ni byggefelter på i alt 38.000 kvm.

Den 14/9 tog vi første spadestik til 100 DGNB GULD certificerede boliger i Odense V.
Odenses borgmester Peter Rahbæk deltog sammen med byggeriets involverede parter i begivenheden, som på alle måder blev fejret på behørig vis.

Fra venstre mod højre: Karsten Hjarsø, Jensen Gruppen, FAB formand Erling Nielsen og Borgmester Peter Rahbæk Juel.

Byggeriets certificering DGNB GULD fordrer stort fokus på bæredygtighed. Den bæredygtige tankegang inkluderer fokus på vedligeholdelse af bygningsmassen, som giver det samlede bygningsværk længere levetid og reducerer vedligeholdelsesomkostningerne så en fornuftig økonomi i byggeriets drift sikres.
De 100 boliger etableres som etagebyggeri og udgør i alt 8.908 kvadratmeter med tilhørende 200 m2. fælleshus. I alt vil der i de kommende år blive bygget for omkring 1,0 mia. i Thors Have.

”Det er et spændende boligprojekt, som ret præcist rammer hvad vi er gode til, og også kendt for. Antallet af bæredygtige boligbyggerier vil kun stige de kommende år, og vores erfaringer indenfor opførelsen af bæredygtigt byggeri vil både komme os og bygherre til gode”, udtaler Thomas Normann, CEO i Jönsson Entreprise.

Også hos FAB glæder man sig til samarbejdet med Jönsson, der skal opføre de mange nye bæredygtige boliger i den nye bydel.

”Vi er rigtigt glade for og stolte af dette byggeri af 100 bæredygtige familieboliger, herunder et seniorbofællesskab, med tilhørende fælleshus, fordi vi ved, at vi her i Thors Have får en afdeling, der bliver særdeles attraktiv og særegen”

Når Thors Have står færdig, bliver det en blandet bydel bestående af almene boliger, private udlejningsboliger, rækkehuse og ejerboliger. Der bliver adgang til såvel byhave og beboerlokaler samt fællesområder. Naturen og de gode indkøbsmuligheder er lige om hjørnet, og med den kommende letbane i Odense, er Odense Banegård blot 11 minutter væk.

Fra venstre mod højre: Karsten Hjarsø, Jensen Gruppen, FAB formand Erling Nielsen og Borgmester Peter Rahbæk Juel.

Menu