Busterminal klar til genopbygning efter brand

Voldsom brand hærgede busanlæg på Naverland – nu genopbygger vi det

Busanlægget på Naverland 20, beliggende på grænsen mellem Albertslund og Glostrup, står foran en genopbygning efter den omfattende brand i 2021, der smeltede fire busser og totalskadede bygningen, så den skulle rives ned. Vi har fået til opgave at genopbygge busanlægget efter branden den 1. april 2021.

Bygningerne er oprindelig opført i 2006 og 2008. Den nedbrændte busterminal indeholdt værksted, vaskehal, klargøring og Keolis´ administration. Vi projekterer og udfører genopbygningen med samme bruttoetageareal som i den oprindelige bygning: administration, værksted, tankgård og påfyldningsplads.

Busterminalens samlede grundareal er på ca. 9.300 m2 med administration i 3 etager og et samlet etageareal på ca. 950 m2. Værksted og vaskehal med et samlet etageareal på ca. 870 m2 er sammenbygget med administrationen ligesom ventilationshus på i alt ca. 25 m2 er sammenbygget med værkstedet. Anlægget inkluderer P areal til ca. 50 busser, hvoraf nogen benyttes til personbiler.

Jönsson opfører det nye busanlæg for Celero. Keolis, et franskejet busdriftsselskab, er bygherre. Garageanlægget på Naverland blev taget i brug af City-Trafik i 2006, hvor selskabet overtog kørslen på flere linjer efter et udbud. I 2009 flyttede City-Trafiks administration til Naverland, efter at det med årene noget større busselskab var vokset ud af tidligere lokaler. Der var formel indvielse af det færdige Naverland-anlæg i august 2009, og hele komplekset blev nyopført af City-Trafik. Efter sammenlægningen med Nettbuss og navneskiftet til Keolis i 2014 har Naverland været dansk hovedsæde for Keolis.

Menu