Vildt anlæg i byen tilfører biodiversitet til projektet

En vild eng midt i byen kan nu også noget

Mød Allan Jørholm, der er projektleder sammen med Morten Oldorf, på Gråbrødre Skole i Roskilde.

Allan er uddannet anlægsgartner og LAR- konsulent og derfor ekspert på afledning af regnvand og nedsivninger. En fortid som erhvervschef og rådgiver med 25 års erfaring i anlæg, både som leder og anlægsgartner, er hans baggrund i sin nuværende rolle på projekter, hvor omgivelserne tæller. For selvom hans baggrund måske nok er lidt atypisk, er det ikke alle, der evner at sammenkoble byggeri til anlæg og skabe funktionsdygtige grønne områder, der både øger biodiversiteten i byen og gavner byggeriets brugere.

”Det der er tegnet, skal blive til virkelighed. Hvis man har en god plan for, hvordan det skal se ud, kan man tidligt i processen gøre alting nemmere – og ofte billigere. For så tænker man tingene ind i proces. Biodiversitet er en ting, men i sidste ende er det jo brugerne der skal bruge det. Når det er sagt, kan en blomstereng inde midt i byen nu også noget.

Allan arbejder for ”den røde tråd” mellem byggeri og anlæg og drives af sin ambition om at få anlæg lidt mere frem i lyset. For selvom anlægsgartneren er den sidste, der lukker og slukker på et projekt, fylder anlægget en del i entreprisen – og det koster penge, hvis ikke det er i orden.

Allan er vant til at arbejde med det bevaringsværdige og har driftet flere slotte i Nordsjælland, bl.a. Frederiksborg slot. Læs mere om projektet Gråbrødre skole, der får tilført en god håndfuld biodiversitet, her Gråbrødre Skole.

Ingen resultater fundet.

Menu