Nyt domicil bygget med genbrugsmaterialer

Cubic Groups nye hovedkvarter: fokus på ansvarligt ressourceforbrug

Jönsson har i tæt samarbejde med bygherre og J. Jensen stået for renoveringen af Cubic Groups nye hovedsæde i Charlottenlund.

Gennem hele byggeprocessen har det været en prioritet at bevare så meget som muligt, ligesom tilføjelser i videst muligt omfang er genbrug.

Der er benyttet genbrugsvinduer fra Cubic Groups tidligere kontorlokaler for at skabe mere lys i de i alt 600 m2 store, brede rum. Jensen Genbrugs snedkerafdeling har stået for at omdanne flotte, gamle gulvbrædder fra en byggesag i Amaliegade til nye bord- bænkesæt i fælleslokalerne. Og alle nye planter samt de fleste nye møbler er overskudsmaterialer fra en større dansk virksomhed.

Mindre ”Bo Bedre” og mere ”Bo ressourcebetænksomt”

Det strenge fokus på genbrug af byggematerialer har i visse tilfælde betydet, at man måtte gå på kompromis med æstetikken. Cubic Group har for eksempel arvet toiletfaciliteter udført i marmor og et skabstungt køkken, som indrettes med hvidevarer fra deres gamle kontor.  Dogmet om et minimalt ressourcespild har også betydet mange skæve vinkler, som har vanskeliggjort indretningen.

I et projekt uden mange standardmål har det været nødvendigt med hurtig korrigering. Det har derfor været essentielt, at alle involverede parter fra start til slut har prioriteret fysisk tilstedeværelse, så man har kunnet sikre smidig planlægning, styring og koordinering og dermed en effektiv byggeproces med en kort tidslinje.

Menu