Bæredygtighed

DGNB GULD-certificeret byggeri

Hos Jönsson har vi et strategisk fokus på DGNB-certificeret byggeri, og vi har de senere år markeret os med skarpe projekter.

Case eksempel

7900 m2 DGNB GULD-certificeret boligbebyggelse

I Nordhavn i København opfører vi 7900 m2 DGNB Guld-certificeret boligprojekt i totalentreprise.

De 81 lejligheder bæredygtighedscertificeres efter DGNB-certificeringen i kategorien Guld. Og bæredygtighed er tænkt ind i alle led – fra reduktion af CO2-udledning og minimering af spildmaterialer i byggefasen til energibesparende lysinstallationer og solpaneler. Derudover er der brugt robuste materialer med lang levetid og minimalt vedligehold i byggeriet.

Se flere eksempler her.

Bæredygtige udviklingsprojekter

Robuste materialer med minimalt vedligehold og lang levetid er en form for bæredygtighed, som er lidt overset. Hos Jönsson har vi fokus på, hvordan robuste materialer kan øge holdbarheden og dermed skabe et mere bæredygtigt byggeri.

Case eksempel

Ny bydel der etableres under visionen om en bæredygtig udvikling

I IrmaByen, en ny bydel i Rødovre, opfører vi 20 rækkehuse i totalentreprise. Visionen for området er at skabe en bæredygtig byudvikling, og byggeriet tager afsæt i principperne fra Nordic Built Charter´s 10 punkter for bebyggede omgivelser. Det betyder, at ejerboligerne får facader i teglsten eller Alu-beklædning, hvilket giver minimalt vedligehold og en lang levetid.

Byggeriet er et godt eksempel på, hvordan arkitektur, gennemtænkte løsninger og robuste materialer kan øge holdbarheden og dermed skabe et mere bæredygtigt byggeri.

Bæredygtige byggematerialer

Hos Jönsson arbejder vi i alle vores projekter med at minimere CO2-aftrykket. Og vi har hentet markante besparelser ved at bruge armering fra Celsa Steel Service.

Case eksempel

52 procent CO2 sparet med klimavenligt armeringsstål

I Køge Kyst-projektet har vi brugt i alt 130 ton armering. Ved at bruge armering fra Celsa Steel Service har vi alene på armeringsprojektet sparet cirka 52 procent CO2, i alt 50,7 tons. En markant bæredygtig besparelse for både klima og bygherre.

Celsas overordnede mål er at erstatte fossilenergi med vandbaseret elektrolyse og dermed producere verdens mest klimavenlige armeringsstål. Det vil kunne generere endnu større besparelser i byggeprojektet.

Social Bæredygtighed

Byggefællesskaber er en tendens, der har gjort sit indtog i og omkring hovedstaden. Og Jönsson er med til at skabe rammerne for stærke beboerfællesskaber på Køge Kyst.

Case eksempel

45 individuelle boliger, der opføres med særligt fokus på fællesskab

På Søndre Havn i Køge opfører vi i totalentreprise et moderne fællesskab bestående af 45 individuelle boliger, som bygges med særligt fokus på frivilligt fællesskab mellem husets beboere

I byggeprocessen er der fokus på inddragelse af slutbrugerne og dialog med byggeriets mange interessenter. Og den komplekse interessenthåndtering gør det til en særlig spændende opgave for Jönsson som totalentreprenør.

Bæredygtighedsledelse

Med stadigt mere fokus på DGNB-certificerede byggerier er vi i fuld gang med at skærpe vores kompetencer inden for bæredygtigt byggeri.

Vi tænker bæredygtighed ind i alle processer – fra projektering og udførelse til efterfølgende drift og vedligehold – og det kræver skarpe kompetencer inden for bæredygtighedsledelse.

Derfor er vi stolte af at have en af landets første bæredygtighedsledere på holdet. Katrine L. Starling har gennemført den første uddannelse som bæredygtighedsleder i Danmark, som blandt andet har rustet hende til at navigere i DGNB-matricen og generelt i hele den verden, DGNB-certificeringer er en del af.

Når vi ansætter medarbejdere, har vi fokus på, om de har erfaring med og har en passion for bæredygtigt byggeri.

Senest har vi ansat byggeleder Søren Bæk Jensen, som ikke alene har tung erfaring fra byggebranchen men også et hjerte, der banker for bæredygtigt byggeri. Søren er byggeleder på Fortkaj, som er DGNB-certificereret i kategorien Guld. Et drømmeprojekt for Søren:

Fortkaj er et godt eksempel på, at vi kan tænke bæredygtighed hele vejen rundt, så der også er en verden til næste generation. Det er mere besværligt, og det kan være svært at erstatte gamle standardprodukter med nye – men det er sådan, vi kommer til at bygge i fremtiden.

Søren Bæk Jensen, byggeleder, Jönsson.

Bæredygtighed i alle led

  • Målsætning:CO2-neutrale i 2029
  • Bæredygtig drift, produktion og projekter
  • Passion, kompetenceudvikling og uddannelse inden for bæredygtighed
  • DGNB-certificeret byggeri
  • Bæredygtige byggematerialer
  • Social bæredygtighed
  • Bæredygtighedsledelse

Skriv til os

Send os en besked, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt. Du kan også ringe til os på tlf. +45 4494 1166.

Søger du en bestemt medarbejder, kan du finde de enkelte medarbejdere her.

Hvis du gerne vil ringes op, så udfyld med dit telefonnummer
Menu