Endnu 116 boliger til Bellakvarter

Endnu 116 boliger til Bellakvarter

Jönsson har markeret sig som en betydende entreprenør i opførelsen af boliger til det nye Bellakvarter, en helt ny bydel under opførsel omkring Bella Center i København. Med de seneste to boligkarréer ”Skyttehusene” med henholdsvis 64 og 52 lejligheder, står Jönsson nu for i alt 169 boliger i den nye bydel, alle opført i totalentreprise.

De to seneste boligkarréer ”Skyttehusene” ligger på byggefelterne 15 og 17 og har en entreprisesum på 125 mio. De rummer tilsammen 116 boliger, fordelt mellem to boligkarréer med henholdsvis 64 lejligheder og 52 lejligheder samt kontorlejemål. Byggeriet, der er i fire etager­­­, er fordelt på 11.000 m2og har 1000 m2 kælder.

Boligerne er opført i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, med Midtconsult som ingeniør og Thing Brandt Landskab ApS som landskabsarkitekt. Bygherre er, som i Jönssons første Bellakvarter projekt, Solstra developments bygherre FSB via Bellakvarter Projektselskab A/S.

– Det er spændende at være med til at bygge et helt nyt kvarter i Hovedstaden. Vi er glade for det gode samarbejde med bygherre og stolte af at være med på projektet, siger administrerende direktør hos Jönsson, Thomas Normann.

Transformation fra p-pladser til byhaver
Visionen med Bellakvarteret er at omdanne Bella Centerets tidligere parkeringsareal til et moderne boligkvarter med fælles byhave, små grønne parker, cafeer, erhverv og boliger. Tæt på naturen, men i hurtig metro-afstand til byen. Den mangfoldige bydel med boliger, erhverv, handel, konference- og hotelfaciliteter får eninternational stemning, skabt af Bella Centerets mange internationale besøgende. Boligerne bliver en del af et blandet bykvarter med miks af både ejer- og lejeboliger, som vil gøre området attraktivt for alle aldersgrupper og forskellige indkomstniveauer.

Skyttehusenes 116 almennyttige boliger på de to byggefelter stod færdig til indflytning i marts 2019, hvor FSB´s lejere flyttede ind.

Projektinformation

Totalentreprenør Jönsson A/S

Bygherre Solstra Developments bygherre FSB via Bellakvarter Projektselskab A/S

Arkitekt Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S

Landskabsarkitekt Thing Brandt Landskab ApS

Ingeniør Midtsonsult A/S

Størrelse Byggefelt 15 rummer 6.887 m2 boliger og 641 m2 kælder. Byggefelt 17 rummer 4.535 m2 boliger og 447 m2 kælder

Entreprisesum 125 millioner kroner

Udførelsesperiode Juli 2017- marts 2019

Kontaktperson

Menu