Fællesbyg Køge kyst

Jönsson bygger på Køge Kyst

Jönsson skal i totalentreprise opføre 45 individuelle boliger i størrelsen 85-150 kvm, der opføres med særligt fokus på fællesskab mellem husets beboere. Aftalen er indgået med Billige Boliger A/S om at opføre de særlige boliger på Søndre Havn i Køge.

Byggefællesskaber er en tendens, der har gjort sit indtog i og omkring hovedstaden. Og Jönsson A/S er med i front! På Køge Kyst opfører vi i totalentreprise et moderne fællesskab, bestående af 45 individuelle boliger i størrelsen 85-150kvm.

Boligerne opføres på Søndre Molevej i Køge og bygges med særligt fokus på frivilligt fællesskab mellem husets beboere. Byggeriet inkluderer derfor fælleshus, værksteder, væresteder, terrasser og haver, der understøtter visionen om fællesskab mellem beboerne. Jönsson A/S har indgået aftalen om opførelse af byggeriet med Billige Boliger A/S.

En Maggi-terning af samarbejde
Vigtigt for slutbrugerne, foreningen ”Fællesbyg Køge Kyst”, har været fokus på tekniske og økonomisk forsvarlige og afprøvede løsninger. Men også medbestemmelse og dialog i byggeprocessen! Projektets mange interessenter stiller derfor særlige krav til Jönsson A/S, der som totalentreprenørskal opføre byggeriet:

”Slutbrugernes organisering som forening stiller særlige krav til projektstyringen, hvor kommunikation og dialog med projektets mange interessenter er afgørende. Som specialister i boligbyggeri er det netop kompleksiteten i samarbejdet og koblingen til den stramme projektstyring, der gør Køge Kyst projektet til en særlig spændende opgave for Jönsson som totalentreprenør. Man kan sige, at den komplekse interessenthåndtering, der er i et fællesbyggeri, er en Maggi-terning af samarbejde”, siger Adm. direktør Thomas Normann.”

Det summede allerede af fællesskab, da første spadestik blev taget den 2. september. Her var projektets interessenter og de kommende beboere samlet omkring spaden, hvor de også gav interview til TV2 Lorry om det spændende projekt.

Fællesbyg projektet opføres i området på Søndre Havn. Området drives af Køge Kyst P/S, der ejes af Køge kommune og Realdania By & Byg. Boligområdet skal forvandles fra gammel industrihavn til nyt bykvarter med en mangfoldighed af boliger, erhverv, kulturtilbud og nye rekreative arealer. Når Køge Kyst området er færdigt, skal det huse 4.000 beboere, 4.000 arbejdspladser og 20.000 kvm nye butikker.

Se flere aktuelle byggeprojekter her

Projektinformation

Totalentreprenør Jönsson A/S

Bygherre Køge Kyst P/S / Selskabet for Billige Boliger A/S

Arkitekt Vandkunsten

Ingeniør MOE

Størrelse 5200 m2 samt P-kælder, 1800 m2

Entreprisesum 85 millioner kroner

Udførelsesperiode Byggeriet afsluttes 2021

Kontaktperson

Ingen resultater fundet.

Menu