Gråbrødre Skole i Roskilde

Fra bevaringsværdig skole til moderne boliger

Gråbrødre Skole i Roskilde bymidte transformeres til Gråbrødre hus med 34 moderne boliger i eksisterende bygning. Jönsson har forestået både fase 1 og fase 2 i totalentreprise på den spændende renoveringssag, der med i alt 47 nye boliger, er en del af planen for udvikling af Roskilde bymidte.

Den bevaringsværdige Gråbrødre Skole fra 1930 i Roskilde Bymidte transformeres til 47 lejeboliger på mellem 60 og 110 kvadratmeter. Den eksisterende bygning rummer 34 boliger, mens der etableres endnu 13 boliger i en ny bygning.

Rådgivende entreprenør i tæt samarbejde med arkitekter
Projektets totalentreprise er faseopdelt og Jönsson A/S har været med fra start som rådgivende entreprenør på projektet, der kræver fuldt fokus på bygbarhed. Projektet er et klassisk eksempel på, hvordan Jönsson som entreprenør får en rådgivende rolle ved tidlig involvering.
I processen har Jönsson operationelt screenet byggetekniske muligheder i tæt dialog med arkitekter og bygherre. Det har resulteret i et tæt samarbejde og nye samarbejdsformer. For eksempel er mange af de traditionelle projekteringsmøder skiftet ud med hele projektdage hos arkitekten. Der er banket på et utal af vægge on site og fundet bygbare operationelle løsninger hver eneste gang, nye arkitektoniske spørgsmål har meldt sig.

Thomas Normann, direktør i Jönsson A/S, fortæller:

”Vi kender alle entreprenørens ønske om at komme så tidligt ind i processen som muligt. Men her er virkelig et skoleeksempel på, hvilke fordele det helt operationelt giver. Transformationen fra gammel skole til moderne boliger kræver jo 100% fokus på bygbarheden, fordi problematikker melder sig undervejs, når der ikke bygges op fra nyt. Vi har været med helt fra start og befinder os rigtig godt i rollen som rådgivende entreprenør, hvor vi trækker på vores solide erfaringer fra andre totalrenoveringer”.

Faseopdelt totalrådgivning
Gråbrødre Skole har et samlet bygningsareal på 4.125 m2 inklusive kælder, der skal huse de 34 nye boliger. Dertil kommer de 13 nye boliger i ny bygning med et samlet bygningsareal på 1.450 m2 inklusive kælder.

Totalentreprisens anden fase omfattede ombygning af eksisterende skolebygning til nye boliger.
Jönsson underskrev totalentreprisen på fase 2 i oktober 2021 efter aflevering af en veloverstået fase 1. Den første fase omfattede totalrådgivning frem til og med udbudsprojekt, etablering af byggeplads, nedrivning/stribning af lette bygningsdele og installationer i den eksisterende bygning, fjernelse af beplantning på terræn samt nedrivning af toiletbygning, parkeringsoverdækning og bunkers på terræn.

Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. Gråbrødre skole ligger blot 400 meter fra Roskilde domkirke, tæt på Roskilde station.

Projektinformation

Totalentreprenør Jönsson A/S

Størrelse 47 lejeboliger på 60-110 m2

Kontaktperson

Menu