Jönsson står bag et frimærke til 145 millioner

Jönsson står bag et frimærke til 145 millioner

Jönsson har opført 90 lejligheder, et erhvervslejemål på 200 m2 og parkeringsanlæg i Herlev. Opgaven blev udført i totalentreprise til en pris af 145 millioner kroner.

Jönsson har i samarbejde med ELF Development, ingeniør ÅF Buldings Denmark og Oliver Grundahl Architecture omdannet det gamle Herlev posthus til et nyt boligområde, central placeret tæt på Herlev Hospital. Navnet på det nye boligområde er ”Frimærket”.

I hjertet af Herlev
Projektet på posthusgrunden består grundlæggende af tre dele. En boligbebyggelse ud mod Herlev Ringvej på fire til otte etager samt et erhvervslejemål på 200 m2 i stueetagen, en mindre boligbebyggelse mod Hyrdindestien og et parkeringsanlæg delvist på terrænniveau og delvist som kælder. Friarealet for bebyggelsen er hovedsageligt placeret over p-anlægget. I forbindelse med etablering af p-kælder, blev der lavet ny trappe til tunnel.

Arkitektonisk variation 
De 90 lejelejligheder er opført i minimalistisk dansk arkitekturstil. Bygningen mod Herlev Ringvej er opført i stokbebyggelse i forskudte plan og med varierende højde. Mod Hyrdindestien fremstår bebyggelsen som et mindre punkthus. Arkitekterne arbejdede med skift af mursten samt markering af indgangspartier. Det har givet et arkitektonisk udtryk som om bygningen er sammensat af flere mindre ejendomme.

Svære betingelser
Byggeriets placering tæt på den meget trafikeret Herlev Ringvej kræver særligt fokus på logistisk planlægning i forhold til sikkerhed og modtagelse af leverancer. Projektchef i Jönsson Entreprise A/S, Dennis Evensen, fortæller: – Der er mange hensyn at tage, når man bygger så tæt på en af Københavns hovedfærdselsårer. På den ene side skal vi sikre, at vi får vores leverancer til tiden. På den anden side kan vi ikke forsinke de mange tusinde danskere, der skal til og fra arbejde hver dag. Det kræver en hel del planlægning og en fleksibel indstilling.

Et stærkt team
– Det er en stor og spændende sag, som passer godt til vores kernekompetencer i Jönsson. Vi er rigtig glade for at være en del af projektet, ikke mindst fordi vi er en del af et stærkt team, som gennem tæt fagligt samarbejde skal skabe nye moderne rammer for 90 familier, siger Dennis Evensen, projektchef i Jönsson Entreprise A/S.

Byggeriet blev afsluttet medio 2020.

Projektinformation

Totalentreprenør Jönsson A/S

Bygherre ELF Development

Arkitekt Ingeniør ÅF Buldings Denmark og Oliver Grundahl Architecture

Størrelse 90 lejligheder, erhvervslejemål på 200 m2 og parkeringsanlæg

Entreprisesum 145 millioner kroner

Udførelsesperiode Byggeriet afsluttet medio 2020

Kontaktperson

Menu