Moderne rækkehuse og lejligheder i attraktiv bydel

Moderne rækkehuse og lejligheder i attraktiv bydel

Jönsson opfører fem bygninger bestående af 33 rækkehuse og 12 lejligheder ved Amager Strand i totalentreprise. Byggesum 120 millioner kroner.

I et stærkt samarbejde med ELF Development, rådgiver Aksel V. Jens og Gröning Arkitekter opfører Jönsson 45 moderne boligenheder ved Amager Strandpark. Ideelt placeret tæt på natur og by.

– Det er en fantastisk sag, som vi er rigtig glade for at være del af, siger Dennis Evensen. – Det er altid en stor oplevelse at være en del af et spændende byggeri, og med denne placering er vi med til at bygge nogle topmoderne boliger, der vil skabe daglig glæde for 45 familier.

3,5 meter under terræn
De 45 boligenheder skal opføres på en tidligere industrigrund, der ligger lige ud til Amager Strandpark. Alle rækkehusene har kælder, hvilket giver en del udfordringer, da grundvandet ligger blot to meter under terræn. Her kommer Jönsson egenproduktions kompetencer og ekspertise i jordbundsforhold virkelig i spil.

– Da boligerne skal opføres med fuld kælder, er der behov for at pumpe grundvandet væk under udførelsen. Kælderen bliver opført i vandtæt beton, og gulvet kommer til at ligge 3,5 meter under terræn. Jordbundsforholdene gør byggeriet mere komplekst, men det giver god mening at udnytte kvadratmetrene under jorden i et byggeri som dette, siger Dennis Evensen.

Solidt byggeri Boligerne opføres i fem rækker i kvalitetsmaterialer både inde og ude. Alle rækkehusene har kælder, stue og 1. sal og enkelte en halv 2. sal. Råhuset er i letklinkerbeton, som beklædes med teglsten. Tagene er udnyttet til terrasser og har desuden sedumtag. Der er have til alle rækkehusene.

Totalentreprisen lyder på 120 millioner kroner. Byggeriet afsluttes ved udgangen af 2019.

Projektinformation

Totalentreprenør Jönsson A/S

Bygherre ELF Development A/S

Arkitekt Gröning Arkitekter

Ingeniør Aksel V Jensen

Størrelse 33 rækkehuse og 12 lejligheder

Entreprisesum 120 millioner kroner

Udførelsesperiode Maj 2018 – december 2019

Kontaktperson

Menu