Nye boliger ovenpå ældre karéer

Innovativ tilbygning: Tagboliger i Hillerød

Tidlig involvering gjorde 62 taglejligheder ovenpå 3 boligblokke i Hillerød til en innovativ løsning.

Tilbygning ovenpå eksisterende boligblokke lyder måske ikke umiddelbart som noget særligt. Men det blev det i Hillerød, da Jönsson som led i en omfattende renovering af Lærkeparken opførte i alt 62 taglejligheder i let konstruktion. De moderne tagboliger blev etableret på en stålkonstruktion, monteret hen over 3 eksisterende boligkarréer og hejst på plads som fladeelementer – både som dæk, facader og lejlighedsskel.

Nyt arkitektonisk udtryk
De nye lejligheder var ikke alene en effektiv og innovativ løsning på et omfattende renoveringsprojekt men også en nytænkning, der samlet set gav boligkarréerne et arkitektonisk løft. De eksisterende blokke fik nye facader af naturskiffer, der skaber en fin sammenhæng mellem de eksisterende bygninger og de nye tagboliger i penthouse-niveau.

Tidlig involvering skaber nytænkning
Projektet er et godt eksempel på den nytænkning, der opstår når Jönsson får mulighed for at bidrage med sin faglige ekspertise tidligt i byggeprocessen. Tværfaglig dialog og et tæt samarbejde med både bygherre og arkitekt skabte i Hillerød en innovativ løsning, der ikke blot funktionelt giver mening men som også arkitektonisk gav boligbyggeriet en visuel opgradering.

Det er ikke første gang Jönsson og bygherren AKF, har arbejdet tæt sammen. Det kombinerede bolig- og butiksbyggeri på Rentemestervej i København NV er et andet eksempel på et succesfuldt byggeri, parterne står bag. Læs mere om Jönsson og vores projekter på www.jonsson.dk.

Projektinformation

Totalentreprenør Jönsson A/S

Bygherre AKF Holding A/S, Jann Aune

Arkitekt KHS arkitekter A/S

Ingeniør Midtconsult A/S

Størrelse Knap 6.000 m2

Entreprisesum 80 millioner kroner

Udførelsesperiode 1. april 2017 – februar 2019

Kontaktperson

Menu