Renoveringssag blev til lavenergibyggeri

Renoveringssag blev til lavenergibyggeri

Jönsson har i totalentreprise opført det energirigtige Birkehøj Plejecenter

Det, der oprindeligt var en renoveringssag, endte i processen som nybyggeri i lavenergiklasse 2015.

Den tidligere Rønnevangsskole i Høje Taastrup skulle omdannes til plejeboliger, men skolen var inficeret af skimmelsvamp. Det krævede en 180 graders drejning af processen.

Den gamle skole blev revet ned og et helt nyt byggeri opført inden for samme økonomiske ramme. Det betød, at Jönssons erfaring og evne til at styre processen kom godt i spil.

Til trods for at en væsentlig del af budgettet blev brugt på nedrivning, er Birkehøj endt med at blive Høje Taastrups mest moderne plejecenter.

Det skiferklædte byggeri i tre længer byder beboerne indenfor i 60 lyse og venlige boliger med maksimal komfort. Boligerne er opført som let byggeri med færdige træelementer i trappeform, som giver plads til store tagterrasser med udsyn til centrets helt særlige sansehave med skulpturer, lille sø og grøn beplantning.

Den vigtige dialog
Gennem hele projektet har Jönsson lagt vægt på den gode dialog for at sikre en så smidig byggeproces som muligt.

Allerede i projekteringsfasen stod vi for et par workshops for bygherre og brugergruppe, som var med til at afstemme forventningerne parterne i mellem.

I byggefasen trak vi på veletablerede samarbejdsrelationer og dygtige underentreprenører. Udover at Jönsson har varetaget byggestyringen, har vore dygtige jord-, kloak- og betonspecialister etableret fundament og stået for anlægsarbejdet.

Birkehøj Plejecenter blev indviet i 2014.

Projektinformation

Totalentreprenør Jönsson A/S

Bygherre Høje Taastrup Kommune

Arkitekt Mangor & Nagel

Ingeniør MOE

Størrelse 6.042 m2

Entreprisesum 65 millioner kroner

Udførelsesperiode 2014 - 2015

Kontaktperson

Ingen resultater fundet.

Menu